Home / Aktuelnosti / Mevlud povodom rođenja Muhammeda a.s. u Modričkom Lugu

Mevlud povodom rođenja Muhammeda a.s. u Modričkom Lugu

U okviru manifestacije DANI O ALLAHOVOM POSLANIKU „TI SI RADOST SRCA MOG“, 09.12.2017. godine (SUBOTA) nakon podne-namaza upriličen je mevlud u džematu Modrički Lug. Mevludski program su izveli imami naša tri medžlisa Modriča, Odžak i Bosanski Šamac, kao i učenice Behram-begove medrese Huseinović (Mustafa) Belma i Latifović (Ramo) Almedina. Na kraju programa prisutne je poselamio i nasavjetovao glavni imam Safet ef. Karahmetović. Po prvi put u našem džematu gost predavač je bio Selvir ef. Mujanović, imam džemata Pašin Lukavac iz medžlisa Gradačac. Ovom prilikom je Selvir ef. pričao o sunnetu i primjerima iz života našeg Poslanika a.s. i njegovih ashaba.

Radost našu su uveličali mnogobrojne džematlije kako našeg džemata tako i naših susjednih mjesta Modriče, Tarevaca, Jakeša, Odžaka, Bosanskog Šamca i Gradačca. Da organizacija i atmosfera prođu u najboljem redu i atmosferi pobrinuo se džematski odbor kao i naše vrijedne džematlijke.

Molim Allaha dž.š. da nam Poslanik s.a.v.s. postane istinski uzor i primjer u našim životima, te da obilno nagradi sve goste, džematlije, ulemu za trud na Allahovom putu!

Check Also

Druženje za omladinu

U okviru cjelomjesečne manifestacije kojom MIZ Modriča, Odžak i Bosanski Šamac obilježavaju mjesec rebi’u-l-ewel, pripremljeni …

Mevludska svečanost u Tarevcima

Povodom obilježavanja mevluda u džematu Tarevci, 24.12.2017. godine (nedjelja) poslije podne-namaza, pozivamo vas na druženje …