Home / Aktuelnosti / Posjeta Medžlisu IZ Modriča

Posjeta Medžlisu IZ Modriča

U subotu, 15. ramazana 1438. h.g./10.juna 2017. godine, Medžlis IZ Modriča ugostio je učenike I i II razreda Behram – begove medrese predvođene njihovim muderrisom hfz. Amirom ef. Hodžićem, prof. fikha i hadisa.

Posjeta Medžlisu IZ Modriča upriličena je u okviru Projekta “Autobus prijateljstva” kojeg drugu godinu za redom tokom mubarek mjeseca ramazana realizira Behram – begova mesresa u saradnji sa medžlisima na područiju Muftiluka tuzlanskog. Prema ranije utvrđenom protokolu, u džematu Islam Varoš učenici Medrese prisustvovali su 6. po redu “Halki hadisa” koju realizira i vodi Adnan ef. Kavazović, imam Čarsijske džamije, a u kojoj sudjeluje aktivna omladina sa područija Medžlisa Modriča, Odžak i Bosanski Šamac predvođena koordinatorima za rad sa mladima.

Na samom početku prisutnima se obratio Redžo ef. Mehanović, imam džemata Tarevci i koordinator za rad sa omladinom na područiju MIZ Modriča, prezentirajući prisutnima dosadašnje aktivnosti na polju rada sa mladima i plan za naredni period.

Po završetku Halke pristupilo se obavljanju akšam – namaza, te zajedničkom iftaru kojeg su priredile džematlije džemata Islam Varoš na čelu sa Osman ef. Mulahuseinovićem, pomoćnikom gl. imama i imamom džemata. Prije teravih – namaza učenici Behram-begove medrese  izveli su polusatni program, nakon kojeg se prisutnoj omladini i džematlijama prigodnim vazi nasihatom obratio i hfz. Amir ef. Hodžić, profesor u Behram – begovoj medresi.

Po završetku programa i nakon teravih – namaza, uz zahvalnost i čestitke organizatorima cjelokupnog programa, svoju poruku uputio je  Safet ef. Karahmetović, glavni imam Medžlisa IZ Modriča, Odžak i Bosanski Šamac.

Check Also

Druženje za omladinu

U okviru cjelomjesečne manifestacije kojom MIZ Modriča, Odžak i Bosanski Šamac obilježavaju mjesec rebi’u-l-ewel, pripremljeni …

Mevludska svečanost u Tarevcima

Povodom obilježavanja mevluda u džematu Tarevci, 24.12.2017. godine (nedjelja) poslije podne-namaza, pozivamo vas na druženje …