Home / Aktuelnosti / Posjeta Medžlisu IZ Modriča

Posjeta Medžlisu IZ Modriča

U subotu, 15. ramazana 1438. h.g./10.juna 2017. godine, Medžlis IZ Modriča ugostio je učenike I i II razreda Behram – begove medrese predvođene njihovim muderrisom hfz. Amirom ef. Hodžićem, prof. fikha i hadisa.

Posjeta Medžlisu IZ Modriča upriličena je u okviru Projekta “Autobus prijateljstva” kojeg drugu godinu za redom tokom mubarek mjeseca ramazana realizira Behram – begova mesresa u saradnji sa medžlisima na područiju Muftiluka tuzlanskog. Prema ranije utvrđenom protokolu, u džematu Islam Varoš učenici Medrese prisustvovali su 6. po redu “Halki hadisa” koju realizira i vodi Adnan ef. Kavazović, imam Čarsijske džamije, a u kojoj sudjeluje aktivna omladina sa područija Medžlisa Modriča, Odžak i Bosanski Šamac predvođena koordinatorima za rad sa mladima.

Na samom početku prisutnima se obratio Redžo ef. Mehanović, imam džemata Tarevci i koordinator za rad sa omladinom na područiju MIZ Modriča, prezentirajući prisutnima dosadašnje aktivnosti na polju rada sa mladima i plan za naredni period.

Po završetku Halke pristupilo se obavljanju akšam – namaza, te zajedničkom iftaru kojeg su priredile džematlije džemata Islam Varoš na čelu sa Osman ef. Mulahuseinovićem, pomoćnikom gl. imama i imamom džemata. Prije teravih – namaza učenici Behram-begove medrese  izveli su polusatni program, nakon kojeg se prisutnoj omladini i džematlijama prigodnim vazi nasihatom obratio i hfz. Amir ef. Hodžić, profesor u Behram – begovoj medresi.

Po završetku programa i nakon teravih – namaza, uz zahvalnost i čestitke organizatorima cjelokupnog programa, svoju poruku uputio je  Safet ef. Karahmetović, glavni imam Medžlisa IZ Modriča, Odžak i Bosanski Šamac.

Check Also

Dani Vakufa u Modriči

Dana 22.04.2017. godine (subota) u akciji “Očistimo planetu na jedan dan” koju je organizovala opstina …

Održano mektebsko takmičenje

U Modriči je, u nedjelju 09.04.2017. god./12.redžeba 1438. h. god. održano mektebsko takmičenje kojem je …