Home / Aktuelnosti / Posjeta načelniku Opštine Modriča

Posjeta načelniku Opštine Modriča

U srijedu, 29.11.2017. godine, delegacija Medžlisa Islamske zajednice Modriča koju su činili Ademir ef. Kujraković, predsjednik IO, Safet ef. Karahmetović, glavni imam, Osman ef. Mulahusejnović, pomoćnik glavnog imama i Ibrahim Smajić, član IO,  posjetila je načelnika Opštine Modriča, gospodina Mladena Krekića.

Tom prilikom razgovarano je o statusu i položaju vjerskih zajednica, općim prilikama i uslovima u kojima radi i djeluje Islamska zajednica na području Opštine Modriča, te mogućnostima iznalaženja novih modaliteta pomoći i podrške lokalnih vlasti projektima IZ na ovom području.

Predstavnici MIZ Modriča zahvalili su se načelniku na dosadašnjoj saradnji i podršci koju je pružao IZ u proteklom periodu. Glavni imam i predsjednik IO upoznali su načelnika s aktivnostima Medžlisa i planovima u narednom periodu, istaknuvši posebno rješavanje pitanja nacionalizovane vakufske imovine, te pribavljanja upotrebnih dozvola za sve obnovljene džamije i druge vakufske objekte na području Medžlisa što je jedan od prioriteta u planu rada Medžlisa IZ Modriča.

Na kraju sastanka predstavnici Medžlisa zahvalili su se načelniku Opštine Modriča na prijemu i razumijevanju zahtjeva i potreba IZ, te obećanju konkretne pomoći u cilju rješavanja nekih od problema s ciljem obezbjeđenja boljih i sigurnijih uvjeta rada IZ i odvijanja vjerskog života na području Općine Modriča.

Check Also

Druženje za omladinu

U okviru cjelomjesečne manifestacije kojom MIZ Modriča, Odžak i Bosanski Šamac obilježavaju mjesec rebi’u-l-ewel, pripremljeni …

Mevludska svečanost u Tarevcima

Povodom obilježavanja mevluda u džematu Tarevci, 24.12.2017. godine (nedjelja) poslije podne-namaza, pozivamo vas na druženje …