Home / Aktuelnosti / U Modriči održano takmičenje iz poznavanja Poslanikovog život

U Modriči održano takmičenje iz poznavanja Poslanikovog život

U okviru manifestacije Dani o Allahovom poslaniku “Ti si radost srca mog” u Modriči je u nedjelju 17. decembra održano takmičenje iz sire za mlađi uzrast polaznika mektebske nastave.

Učestvovala su po dva takmičara iz pet džemata Medžlisa IZ-e Modriča, a takmičenje je održano u džematu Islam Varoš.

Najbolje znanje o životu Poslanika, s.a.v.s., pokazali su Osmanović Emina iz džemata Modrički Lug (prvo mjesto), Osmanović Aldina iz džemata Modrički Lug (drugo mjesto) i Mehanović Osman iz džemata Tarevci (treće mjesto).

Najbolje rezultate u ekipnom plasmanu pokazali su mekteblije iz džemata Modrički Lug (muallim Nermin-ef. Šabić), zatim džemata Tarevci (muallim Redžo-ef. Mehanović) i džemata Jakeš (muallim Ademir-ef. Kujraković).

Takmičenju je prisustvovao glavi imam za medžlise Bosanski Šamac, Modriča i Odžak Safet-ef. Karahmetović koji je čestitao takmičarima i dodijelio im diplome i nagrade.

Check Also

Druženje za omladinu

U okviru cjelomjesečne manifestacije kojom MIZ Modriča, Odžak i Bosanski Šamac obilježavaju mjesec rebi’u-l-ewel, pripremljeni …

Mevludska svečanost u Tarevcima

Povodom obilježavanja mevluda u džematu Tarevci, 24.12.2017. godine (nedjelja) poslije podne-namaza, pozivamo vas na druženje …