Home / Aktuelnosti / U Modriči zajednička mektebska nastava

U Modriči zajednička mektebska nastava

Jedna od aktivnosti koje će u narednom periodu biti realizovane na području Medžlisa IZ Modriča jeste i zajednička nastava za polaznike mekteba. Cilj je na novi način i nešto drugačiji pristup promovisati mekteb i mektebsku nastavu.

Prvi zajednički časovi za polaznike mekteba iz Modričkog Luga, Čarsije i Tarevaca održani su u subotu, 3. marta u Modričkom Lugu, a prisustvovali su joj polaznici treće i četvrte mektebske godine iz pomenutih džemata. Nastavu su izvodili Adnan-ef. Kavazović i Redžo-ef. Mehanović.

Ova aktivnost je protekla lijepoj atmosferi za koju su se pobrinuli domaćini predvođeni imamom Nermin-ef. Šabićem. Svoju radost zbog upoznavanja, zajedničkog druženja i usvajanja novog znanja o našoj vjeri nisu krili ni polaznici mekteba.

Naredni zajednički časovi biti će organizovani u subotu 10. marta 2018. god. za polaznike mekteba iz džemata Jakeš, Islam Varoš/Srednji i Tarevci, a održat će se u Tarevcima i to za polaznike pete i šeste godine mekteba.

Check Also

Mevludska svečanost u Tarevcima

Povodom obilježavanja mevluda u džematu Tarevci, 24.12.2017. godine (nedjelja) poslije podne-namaza, pozivamo vas na druženje …

U Modriči održano takmičenje iz poznavanja Poslanikovog život

U okviru manifestacije Dani o Allahovom poslaniku “Ti si radost srca mog” u Modriči je …